En dag på Entressebiblioteket

Sjundeklassisten Amelie tillbringade nyligen en dag på Entressebiblioteket i Esbo centrum. Hon fick delta i varierande arbetsuppgifter. Hon tipsade unga läsare om bra böcker med att sammanställa en bokutställning till ungdomsavdelningen Kibe. Hon bekantade sig med hur materialet är ordnat och ställde böcker i hyllorna på barnavdelningen. Hon utförde också en liten skrivuppgift: hon skrev om sig själv som biblioteksanvändare. Så här skrev hon:

Jag heter Amelie och jag är 14 år. Jag har själv många års erfarenhet av att vara kund på olika bibliotek i Esbo, till exempel Iso Omenas, Sellos och Entresses bibliotek. Till mina fritidsaktiviteter hör bland annat att läsa. Det är jätte roligt! Mina favoritgenrer är fantasy, äventyr, action och deckare. Jag åker till biblioteket alltid när jag behöver nya böcker att läsa.

Jag har många erfarenheter av bibliotek. Till exempel det, att man inte bara ska titta på bokens pärm. Om man gör det kommer man att missa många bra böcker. Också det, att det är bra att fråga bibliotekets personal om hjälp. De hjälper gärna till.

Kul med besök av aktiva biblioteksintresserade ungdomar! Tack, Amelie.

Text: Johanna Björkstén, biblioteksrådgivare, Entressebiblioteket