kauniainen omatoimikirjasto

Grankulla bibliotek blir meröppet tidigare på morgnarna

Det meröppna biblioteket har varit populärt i Grankulla. Kunderna har storligen uppskattat att kunna hämta reserveringar eller studera i biblioteket också på kvällar och helger. Nu har det gått exakt ett år sedan biblioteket blev meröppet, och det är dags för nästa steg: att öka antalet meröppna timmar på morgnarna.

Från och med måndag 1.10.2018 kommer man in i biblioteket redan kl. 6 på vardagar och kl. 9 på veckoslut. Biblioteket håller därmed öppet 12 timmar mer i veckan. De tidigare morgnarna införs på begäran av kunderna.

Kunden kommer in i ett meröppet bibliotek före och efter de normala öppettiderna genom att visa sitt bibliotekskort för en läsare utanför ytterdörren och knappa in sin pin-kod. I biblioteket kan man på egen hand låna, returnera, hämta reservationer, läsa bibliotekets material och använda datorerna.

För att du ska kunna hämta reserveringar när biblioteket är meröppet behöver du ett alias. Be personalen om ett sådant. Kunder som inte har ett alias kan hämta sina reserveringar under servicetiderna.

Grankullas meröppna bibliotek är tillgängligt för användare som fyllt 16 år. Yngre användare kan besöka biblioteket tillsammans med sin målsman.