Låna ett säsongkort till Helsingfors stadsorkesters eller Radions symfoniorkesters konserter

Från och med  januari 2020 kan man låna Helsingfors stadsorkesters säsongkort på Ode för 28 dygn eller Radions symfoniorkesters säsongkort för 14 dygn. Säsongkort kan inte reserveras på förhand eller förnyas. Man kan kolla om det finns lediga säsongkort i Ode på Helmet med sökord ”Kausikortti”.

Ode har säsongkort till stadsorkesters fyra konsertserier, och en kund kan låna ett eller högst två kort till en konsertserie. Ode har två säsongkort till alla de fyra konsertserierna. Varje kort innehåller en viss sittplats i Musikhusets konsertsal. Sittplatserna är i G-sektionen på parketten, bakom orkestern. Mer information om vårens konsertserier, datumen och salen får man på Helsingfors stadsorkesters sajt.

Radions symfoniorkesters säsongkort är biljetten till alla RSO konserter under låneperioden. Varje kort innehåller en viss sittplats i Musikhusets konsertsal (förutom salen Paavo där platserna är onumerade). Två av RSOs sittplatser är i G-sektionen på parketten, bakom orkestern, och två i J-sektionen på balkongen. 

Säsongkort lånas från biblioteksdisken på Odes första våning och korten returneras på samma plats. För att låna ett säsongkort behöver man ett giltigt Helmet bibliotekskort. Säsongkort har samma förseningsavgift som annat material, dvs. 0,20 €/dygn. Om säsongkortet är försenat eller borttappat, kortet annulleras och kunden ansvarar för kortets inköpspris.

Låning av säsongkort är ett experiment som pågår till maj 2020.

  • - Vi vill bjuda våra kunder nya upplevelser och möjligheten att bekanta sig med nya typer av kultur, säger Odes direktör Anna-Maria Soininvaara. – Det är utmärkt att få nytt innehåll till Odes musiktjänster.

Foto på Musikhusets konsertsal: Arno de la Chapelle