Lär dig finska med Lingonet-webbkurser

Det är enkelt att studera finska med Lingonet-webbkurser. Logga in på webbsidorna med ditt bibliotekskortsnummer och din pin-kod och välj det studieprogram som passar dig.

Det finns tre Lingonet-studieprogram. Valttikortit 100 lär ut grunderna i det finska språket. Kielisilta introducerar såväl ordförråd och talspråk i vardagen medan LingoPro innehåller material för att förkovra språkkunskaperna i arbetslivet.

Kurserna bygger på inlärning genom lyssning. I alla studieprogram finns det också uppgifter för att öva det material som inlärts.

På varje kurs kan det högst vara fem inskrivna användare per gång. Om du inte använder tjänsten på tio minuter så loggar sajten automatiskt ut dig.

Studera med dator

Lingonet-programmen fungerar på datorer med internetanslutning. Du behöver också högtalare eller hörlurar. Programmet LingoPro fungerar också på tabletter.

Du skriver in dig på kursen med ditt bibliotekkortsnummer och din pin-kod. Efter inskrivningen måste du godkänna tjänstens användarvillkor för att kunna fortsätta till kurserna. Om du inte ännu har ett bibliotekskort så får du det genom att besöka närmaste Helmet-bibliotek. Ta med ditt identitetsbevis!

Noggrannare instruktioner för att studera med kurserna hittar du på Lingonets webbsidor. För programmet Kielisilta kan du välja engelska eller ryska som stödspråk. I programmen Valttikortit 100 och LingoPro är stödspråket finska.

Logga in i Lingonet

Bekanta dig också med Promentor Web -språkkursernaBiblioteket erbjuder för tillfället två kurser i finska. Läs mera här.