kiviston pohjapiirros

Påverka planeringen av Kivistö bibliotek

Utbudet av tjänster i Kivistöområdet ökar då ett nytt bibliotek öppnar vid tågstationen på adressen Topasgränden 11. Coronaepidemin har lett till att öppningen flyttas framåt, men planeringen fortsätter ändå. Nu kan också du påverka planeringen av bibban genom att svara på enkäterna.

Biblioteket blir kompakt till sin storlek, 150 kvadratmeter. Till en början köper vi in bilderböcker för barn, nya eller annars populära böcker för vuxna, dagstidningar och tidskrifter. Du kan läsa, umgås och fördriva tid på biblioteket. Det kommer att finnas flyttbara bord för studier och arbete. För områdets barnfamiljer bjuder bibban på en utflyktsplats till berättelsernas sagolika värld.
Bredvid biblioteket öppnas Kivistö ungdomsgård. 

Eftersom biblioteket blir litet måste invånarnas behov och önskemål tas i beaktande på bästa möjliga sätt. Därför vill vi få också invånarna med i planeringen av bibban. Då vi inte kan ordna fysiska workshopar i invånarlokalen i Kivistö har vi flyttat dem till nätet. Genom att svara på enkäterna kan du tycka till om den kommande barnavdelningen, samt påverka vuxenavdelningens bok- och tidningssamlingar.

Enkäterna om Kivistö bibliotek finns på osallistuvavantaa.fi: Påverka planering av Kivistö bibliotek.

Enkäterna är öppna 17-30.4.2020.

Kivistö biblioteks nätsidor

Kivistö biblioteks Facebooksida