Säkert till biblioteket

Vi vill göra ditt biblioteksbesök så lyckat och tryggt som möjligt. På denna sida har vi samlat information åt dig om vår verksamhet och om gemensamma anvisningar som vi följer och som vi ber alla våra gäster följa. Välkommen till ett säkert biblioteksbesök!

Så här förhindrar vi att coronaviruset sprids

För oss inom Helmet-biblioteket är din och vår personals hälsa av största vikt. Vi önskar därför att du beaktar dessa instruktioner då du besöker oss, vi följer dem också:

Stanna hemma även lindriga förkylningssymtom

Om du har förkylningssymptom, till exempel snuva, hosta, ont i halsen, huvudvärk eller feber, stanna hemma.

Vi håller ett tillräckligt avstånd

Viruset smittar lätt vid närkontakt. Om du märker att det är kö vid kassan eller infodisken, vänta en stund och håll ett tillräckligt avstånd från andra.

Var noggrann med handhygien

Coronavirussmittan undviks bäst genom god handhygien. Därför ber vi alla att noggrant tvätta händerna. Vi har handsprit och faciliteter för handtvätt i våra lokaler.

Hosta och nys rätt

Täck din mun och näsa med en engångsnäsduk när du hostar eller nyser. Släng genast den använda näsduken i soporna. Hosta och nys i ärmen om du inte har en näsduk.

Vi följer gällande hälsosäkerhetsanvisningar

Hos oss följer vi de gällande myndighetsanvisningarna beträffande coronaepidemin samt de hälsosäkerhetsåtgärder som krävs i lagen om smittsamma sjukdomar.

Tack för ditt samarbete!